NASLOVNAZVONIMO ZA VASZDRAVLJE

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

MLADA MAJKA MORA NA SKUPU OPERACIJU VIDA
Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Kada joj njezin sedmogodišnji sin Adrijano želi pokazati što je danas radio u školi, Jelica to ne može vidjeti. Mlada žena iz okolice Bjelovara moli pomoć sugrađana kako bi mogla platiti liječenje.

14.03.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 5740


MAGLENČA Zamislite na trenutak da ne možete pročitati ovaj tekst pred sobom, provjeriti koliko je sati ili pogledati tko vam je poslao poruku. S takvim problemima svaki dan suočava se dvadesetpetogodišnja Jelica Klarić iz Maglenče koja boluje od dijabetičke retinopatije.

Idući tjedan Jelica odlazi na prvu od dvije operacije vida.

Početak njezine borbe s ovom okrutnom bolešću započeo je početkom prošle godine uslijed dugogodišnjeg bolovanja od dijabetesa (od njezine osme godine). Naime, u Jeličina oba oka stvaraju se krvne žilice koje često lako puknu i izazivaju krvarenje. To dovodi do odljepljenja retine ili mrežnice, što rezultira sljepoćom.

Kako je proces propadanja vida naglo uznapredovao, Jelica se morala obratiti stručnjacima iz klinike »Svjetlost«. Tamo je saznala da se liječenje odvija u  tri faze: prva faza je laserski zahvat kojim se kapilare nanovo spajaju, druga faza su injekcije, a treća faza je operacija.

Jelica je do sada  četiri puta bila na laserskom zahvatu u Zagrebu. Međutim, tamošnji je kirurg već nakon drugog ili trećeg puta ustanovio da će biti potrebna i operacija zato što injekcije u ovom slučaju ne bi pomogle jer Jelica koristi samo 5 posto svog vida.

Uz sedmogodišnjeg sina Adrijana koji joj pomaže u čitanju SMS-ova ili očitavanju vrijednosti šećera s aparatića za dijabetes, Jelica živi i s bolesnim sedamdesettrogodišnjim ocem i šezdesetdvogodišnjom majkom. Zajedničkim snagama do sada su se uspješno nadmudrivali sa životnim poteškoćama, ali sad im je potrebna pomoć. Da bi Jelica ponovo vidjela, potrebno je obaviti dvije operacije, svako oko zasebno. Cijena obje operacije iznosi 6000 eura, uz potrebne injekcije u postoperativnoj fazi. Njihova cijena iznosi 200 do 300 eura, a i česta putovanja do Zagreba uzimaju svoj danak.

Iako su se javile i novčano pomogle mnoge osnovnoškolske i srednjoškolske kolegice, rodbina, prijatelji i susjedi, svota koja je prikupljena još uvijek nažalost nije dovoljna.
Ako možete pomoći  Jelici da vidi što je njezin prvašić nacrtao ili napisao, broj tekućeg računa je: HR3024020063206431294 (za uplate iz inozemstva broj računa je BIC:ESBCHR223024020063206431294).

I Jelica i Adrijano vam mašu i žele vam da se svaki dan gledate s nasmijanim očima.

Tagovi: jelica klarić, dijabetička retinopatija, liječenje, pomoć, donacije, maglenča

Majka i kći tijekom blagdana izgubile sve u požaru, trebaju bilo kakvu pomoć

Josip Kovačević iz Srednjih Mosti kod Kapele – dječak koji zaslužuje pomoć

Obljetnicu Oluje obilježili posjetom obitelji pokojnog suborca

Župan Bajs je na inicijativu vijećnika Glavaša odredio da Bjelovarsko-bilogorska županija pomogne starcu kojem je vatra uništila kuću

U autu

U velikoj vijećnici zasjedalo Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara

Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom

Antonija Orlić prvakinja Hrvatske u orijentacijskom sprintu

Iz prvaka Slovenije stiglo 20 lopti u Ždralove

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO