NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Vijeću učenika prisustvovao i župan Bajs

UČENICI BIRALI
Vijeću učenika prisustvovao i župan Bajs

Bjelovarsko-bilogorsku županiju će u nacionalnom vijeću učenika predstavljati Ena Ravić iz Medicinske škole, a zamjenica će joj biti gimnazijalka Neda Soldan

19.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 860


BJELOVAR Sastanak Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije na kojemu se birao predstavnik koji će ispred županijskog Vijeća predstavljati našu županiju u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, održan je u srijedu, 17. siječnja.

Na sastanku Vijeća učenika tako je dogovoreno kako će našu županiju u Nacionalnom vijeću učenika predstavljati Ena Ravlić, učenica 2. razreda Medicinske škole Bjelovar, a za njenu zamjenicu izabrana je Neda Soldan, učenica 3. razreda Gimnazije Bjelovar.Inače, Nacionalno vijeće učenika ima niz zadaća i mogućnosti od kojih su neke:

– predstavljanje učenika u svim pitanjima na nacionalnoj razini koja se odnose na njih, njihov rad i odgojno-obrazovni sustav; u javnosti i institucijama od značaja za odgojno-obrazovni sustav i učenike,

– briga o obvezama, pravima i interesima učenika i zastupanje istih,

– pripremanje i davanje prijedloga ministru znanosti, obrazovanja i športa o pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju,

– predlaganje mjera poboljšanja (uvjeta) rada u školama,

– pomaganje učenicima u ispunjenju školskih, izvanškolskih i drugih obveza.Sastanku Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

– Drago mi je da se naše Vijeće učenika danas sastalo i da ste to ozbiljno shvatili što vidim po brojnosti okupljenih na samom sastanku. Danas birate našeg predstavnika u Nacionalnom vijeću učenika i moram reći kako to tijelo ima podršku Vlade Republike Hrvatske. Između ostalog, možete davati prijedloge ministru znanosti i obrazovanja, možete pomagati učenicima u izvršavanju njihovih obveza, ali možete surađivati i s učenicima iz drugih država i niz drugih i zanimljivih stvari. Ja sam uvjeren da ćete vi izabrati učenika koji može predstavljati sve ovo što sam sad naznačio. Važno je da i mladi budu sudionici odlučivanja i da daju svoju riječ kada govorimo o obrazovanju mladih u Hrvatskoj. Kada govorimo o samoj Županiji mi smo dali poseban naglasak na školstvo i znanje. Školstvo zbog toga što smo mi trenutno u postupku obnove naših gotovo petnaest škola i u postupku smo prijave ostatka naših škola na raspisane natječaje. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi projekt Centara izvrsnosti iz matematike, engleskog jezika i kemije. Mi želimo da se kroz izvrsnost podigne ukupno znanje u našoj županiji, a da smo na dobrom putu potvrđuju rezultati naših učenika koji su sve bolji i bolji – naglasio je župan Bajs.

Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, vijeće učenika

Župan Damir Bajs najavio dvadeset četvrte Dane hrvatskog pučkog teatra

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Župan Bajs na radionici o održivom razvoju

Damir Bajs primio predstavnike županijske Zajednice tehničke kulture

Bajs na predavanju guvernera HNB o uvođenju eura

I Ivanska ima svoje ZOI za učenike, u kojima je bitno i učestvovati i zabaviti se

Učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar izvrsni na natjecanju u Osijeku

Trofej grada Bjelovara – najveće plesno natjecanje dosad

Marić obećao Tomincu da će pitanje zemljišta budućeg stadiona biti uskoro riješeno

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO