NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

U bjelovarskoj knjižnici možete posuditi i računalo

OD ČETVRTKA
U bjelovarskoj knjižnici možete posuditi i računalo

Među prvima u Hrvatskoj bjelovarska knjižnica nudi posudbu programibilnog micro:bit računala, idealnog sredstva za učenje

17.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 996


BJELOVAR Narodna knjižnica Petar Preradović će pored dosadašnje posudbe knjiga, časopisa, DVD-a, CD-ROM-ova, igračaka, e-čitača i tableta od četvrtka 18. siječnja 2018. na svojim policama ponuditi i još jedan novi medij, a to je micro:bit – maleno računalo koje se može programirati, zamišljeno i oblikovano tako da učenje i podučavanje učini jednostavnim i zabavnim.

Nakon B:IT.con 2017., najveće bjelovarske IT konferencije, održane 02.12.2017. u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru, a na poticaj gospodina Nenada Bakića osnivača IRIM-a (Instituta za razvoj i inovativnost mladih) pokrenut je projekt posudbe micro:bitova u knjižnicama.

Udruga IRIM donirala je praktične kutije s kratkim uputama za korištenje, a knjižnica je nabavila 40 micro:bitova od kojih će 30 biti za posudbu na Dječjem odjelu i Odjelu za odrasle, a 10 će se koristiti za radionice programiranja koje će biti organizirane u suradnji s Udrugom informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije i ovlaštenim edukatorom gosp. Brankom Raičkovićem. Micro: bitovi se mogu posuditi na 7 dana uz produženje posudbe najviše dva puta.

Tijekom Bjelovarskog kulturnog ljeta 2017. na Dječjem odjelu knjižnice održana je radionica programiranja micro:bitova, a vodio ju je Vlado Lendvaj, instruktor Croatian Makersa i STEM revolucije u sklopu STEM-auta besplatnih tečajeva programiranja i digitalne pismenosti tako da su micro:bitovi već poznati dijelu naših korisnika.


Tagovi: micro:bit, narodna knjižnica petar preradović

Kreativci iz Tehničke škole Bjelovar u nagradnom posjetu Institutu Ruđer Bošković

Dječje gradsko vijeće raspisalo natječaj za dodjelu priznanja djeci

Sjajna književno-šansonjerska večer Stjepe Martinovića

Književno-glazbena večer Stjepe Martinovića

Na dječjem odjelu knjižnice proveden projekt dječje sigurnosti u prometu

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO