NASLOVNANA SVA ZVONASPORT I REKREACIJA

Predsjednica s 23 godine

PAULA JE ZBILJA NA KONJU
Predsjednica s 23 godine

Konjički klub »Garić« Garešnica ima najmlađu predsjednicu – Gareščanku Paulu Marinić

12.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Nova Garešnica PREGLEDA: 2187


GAREŠNICA Predsjednica KK »Garić« Paula Marinić ima 23 godine, zaposlena je i studira Menadžment športa i športskih djelatnosti, a jahanjem se bavi devet godina, piše Nova Garešnica. Za disciplinu daljinskog jahanja opredijelila se prije tri godine od kada se i aktivno uspješno natječe. Posjeduje pet športskih konja o kojima brine na posjedu u Garešnici i redovito trenira u okolici grada te po Moslavačkoj gori. Osim za spomenutu disciplinu, posjeduje i natjecateljsku licencu za dresurno jahanje, a ove godine planira položiti i licencu za preponsko jahanje.

Daljinsko jahanje (Endurance) je izuzetno zahtjevna disciplina, u kojoj se konj i jahač natječu protiv vremena, staze u prirodi i drugih jahačkih parova na stazama u udaljenostima od 40 do 160 kilometara u jednom danu po raznim vremenskim uvjetima. Utrke se održavaju u nekoliko etapa na kojima će jahački par pokazati svoju utreniranost, između kojih je obavezan veterinarski pregled konja kako bi se utvrdilo da je sposoban natjecati se. Konj ne smije imati nikakve povrede niti biti iscrpljen preko određene norme. Postizanje fizičke i psihičke spremnosti konja i jahača je dugotrajan proces za koji je potrebno mnogo vremena, ulaganja i treniranja, koje će na kraju potvrditi rezultati.

U 2016. godini Paula je nastupila na 3 natjecanja od kojih je najznačajniji nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlade konje, na kojem je u kategoriji konja starih 5 godina, na utrci od 60 kilometara osvojila 2. mjesto i tako postala viceprvakinja RH u toj kategoriji.

U 2017. godini je nastupila na 4 natjecanja te osim plasmana kao krunu uspjeha osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku Croatia Cupa za 2017. godinu u konkurenciji od preko 60 jahaćih parova u kategoriji seniora. Sva pohađana natjecanja je uspješno završila te ostvarila prve kvalifikacije za međunarodna natjecanja (FEI).

POSTIGNUTI REZULTATI

Paulini dosadašnji rezultati:

11.06.2016.- Bjelovar : Paula Marinić i 532 Hanan, 47km, 9. mjesto

23.07.2016.- Kukavica : Paula Marinić i 388 Aron, PH za mlade konje - 60km, 2. mjesto

27.08.2016.- Garčin : Paula Marinić i 388 Aron, 40km, 3. mjesto

01.04.2017.- Osijek : Paula Marinić i 365 Višnjica Hamdani, 40km, 10. mjesto

22.04.2017.- Đurđevac : Paula Marinić i 365 Višnjica Hamdani, 41km, 1. mjesto

13.05.2017.- Tinjan : Paula Marinić i 365 Višnjica Hamdani, 40km, 9. mjesto

01.07.2017.- Bjelovar : Paula Marinić i 365 Višnjica Hamdani, 80km, 2. Mjesto

Croatia Cup 2017.- ukupni poredak- kategorija Seniori - Paula Marinić i 365 Višnjica Hamdani, 3. mjesto s ostvarenih 1789 bodova

KONJIČKI KLUB »GARIĆ« 

Konjički klub »Garić« osnovan je 12. prosinca 2017. kao sportska udruga, koji je ustrojen, osnovan i djeluje u skladu sa Zakonom o udrugama i Zakonom o športu. Utemeljen je na inicijativu zaljubljenika u konje i nekoliko mladih jahača uglavnom s područja Moslavine koji su u zadnjih par godina već postizali odlične rezultate u disciplini daljinskog jahanja.

Sjedište kluba je u Garešnici, a za potrebe rada kluba koristit će se objekt u privatnom vlasništvu, također u Garešnici. Iako je planirano, s obzirom da je objektu potrebna adaptacija te edukacija članova, određeni period neće biti otvoreno za posjetitelje i provedbu škole jahanja.

U trenutku osnivanja KK »Garić« broji dvanaest članova, od kojih šest članova imaju položene natjecateljske licence. Jedan od članova kluba je krajem 2017. godine položio FEI Level 1 tečaj za trenera daljinskog jahanja. Za početak raspolažemo sa desetak konja namijenjenih pretežno disciplini daljinskog jahanja, no vjerujemo kako će se još veći broj konja uključiti tijekom natjecateljske sezone.

Cilj je što prije kvalitetno pripremiti članove za polaganje jahačkih dozvola i natjecateljskih licenci kako bismo što brojniji nastupili na navedenim natjecanjima, te naravno ostvarivanje rezultata pojedinačno i ekipno.

Što se tiče discipline daljinskog jahanja planiramo nastupiti na svih sedam kola Croatia Cup-a te državnom prvenstvu, a neki od članova će se natjecati i na međunarodnoj razini. Planiran je nastup određenih članova i na dresurnim i preponskim utakmicama.

Dogovorena je suradnja s drugim konjičkim klubovima u svrhu edukacije i izobrazbe članova, u svrhu pripreme za polaganja licenci, pripreme konja za natjecanja, razmjene iskustava, te u svrhu samih polaganja jahačkih dozvola i natjecateljskih licenci za članove. Također bi voljeli napraviti jedan projekt i ostvariti suradnju sa općinama, turističkim zajednicama i udrugama koje djeluju na području Moslavačke gore i uže okolice, a to je povezivanje i obilježavanje jedinstvenih konjičkih ( vjeruju i pješačkih te biciklističkih ) staza po Moslavačkoj gori koja zaista ima puno potencijala.

Paula se zahvaljuje gradonačelniku Garešnice Josipu Bilandžiji koji je podržao osnivanje kluba i svim članovima kluba koji su zajedničkim snagama ostvarili ovu priču.


Tagovi: konjički klub garić, paula marinić, jahanje, endurance, garešnica

Sjajan nastup Laure Šapić na President Of UAE cupu u Abu Dhabiju

Bjelovarska jednočlana laka konjica u jurišu na Emirate

Šeste Bilogorske konjičke igre i drugi Bilo-fiš u Velikom Trojstvu

Prijem za čelnike Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije

Rumunjski kamion sletio s puta u Stupovači

nude kredite između posebice ozbiljan

nude kredite između posebice ozbiljan

nude kredite između posebice ozbiljan

nude kredite između posebice ozbiljan

nude kredite između posebice ozbiljan

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Obitelj i brojni Bjelovarčani ispratili Albina Vidovića na posljednji počinak

Knjigica – mjesto gdje u Bjelovaru počinje knjiška pustolovina

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO