NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

Obrtnik iz Bjelovara u ulozi »ambasadora naukovanja« Hrvatske obrtničke komore

U SKLOPU »ERASMUSA«
Obrtnik iz Bjelovara u ulozi »ambasadora naukovanja« Hrvatske obrtničke komore

Elektrotehničar Dalibor Čermak će kao majstor stručni učitelj svoje znanje i iskustvo prenositi drugima ne samo izravno, već i putem edukativnog filma

11.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: HOK PREGLEDA: 1637


BJELOVAR Hrvatska obrtnička komora provodi projekt »Uključite se u europska partnerstva za naukovanje« (EP4A) u okviru programa Erasmus +K3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura. Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke. Cilj projekta je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu. Ključna ciljna skupina su obrti, mala i srednja poduzeća bez ili sa malo iskustva u naukovanju.

Iznimno važni sudionici ovog projekta su tzv. »ambasadori naukovanja« koje je odabrala Hrvatska obrtnička komora, a među njima je i gospodin Dalibor Čermak iz Bjelovara, vlasnik obrta »ELEKTRORADIONICA« koji će svoje znanje i iskustvo prenositi mladim naraštajima. Budući njegov obrt posjeduje licenciju za izvođenje praktične nastave i vježbe naukovanja za zanimanje: elektroinstalater, gospodin Čermak je imenovan za majstora stručnog učitelja.

Jedna od aktivnosti »ambasadora naukovanja« je i snimanje edukativnih filmova pa je jedan od njih snimljen i u Bjelovaru. U glavnoj su ulozi gospodin Čermak i njegov naučnik Kristijan Ratkovac, budući elektroinstalater, učenik Obrtničke škole Bjelovar. I tome, kao i svim ostalim edukativnim filmovima cilj je ukazati na sve dobre strane i koristi naukovanja, kao i motivirati obrtnike, male i srednje poduzetnike da se uključe u proces naukovanja.

Na pitanje »Što bi poručio svojim kolegama poslodavcima koji se još nisu uključili u provedbu naukovanja?«, gospodin Čermak odgovara: »Poručio bi da ne budu sebični i da svoje znanje prenesu mladim generacijama, jer neka se samo sjete da je i njih netko učio i imao strpljenja s njima. Kada vidim da je mladi majstor naučio raditi ispuni me zadovoljstvo.«

Tagovi: hrvatska obrtnička komora, dalibor čermak, ambasadora naukovanja

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Kolegij svih pet gradonačelnika županije

Bajs na potpisivanju ugovora o prometnom masterplanu: »Najbitnije je opslužiti gospodarstvo«

Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

Vijeću učenika prisustvovao i župan Bajs

ŽRK Bjelovar – ŽRK Pitomača 40:30

U bjelovarskoj knjižnici možete posuditi i računalo

Gradonačelnik Hrebak predstavio projekt Bjelovar – Grad bez papira

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO