NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Tjedan strukovnog obrazovanja: Socijalna zadruga »Pružimo ruke«

OD 20. DO 24. STUDENOG
Tjedan strukovnog obrazovanja: Socijalna zadruga »Pružimo ruke«

Zadruga je u sklopu tjedna strukovnog obrazovanja u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar predstavila programe društvenog poduzetništva

30.11.2017. PIŠE: KTŠ/Ornela Malogorski FOTO: KTŠ Bjelovar PREGLEDA: 796


BJELOVAR Tjedan strukovnog obrazovanja prilika je da promoviramo važnost strukovnog obrazovanja, a to smo i učinili tijekom od 20. do 24. studenoga. Strukovno obrazovanje u posljednjih nekoliko godina je prepoznato kao pokretač tehnološkog razvoja društva i potrebno je neprestano ulagati u razvoj i napredak ovog važnog segmenta odgojno-obrazovnog sustava. Strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem stječu se praktične, transverzalne vještine, stječe se znanje i kompetencije koje se traže na tržištu rada te sposobnost za razmjenu s društvom u cijelosti. U Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar itekako smo svjesni navedenog i neprestano nastojimo obogaćivati nastavu te se povezivati i surađivati sa lokalnom zajednicom.

23.  studenoga za učenike trećih razreda organizirano je predstavljanje Socijalne zadruge »Pružimo ruke« iz Bjelovara, jedine koja se u našoj županiji bavi društvenim poduzetništvu.Prvo je ravnateljica Nataša Vibiral predstavila važnu ulogu naše škole u promociji društvenog poduzetništva te realizirane ishode nastale sudjelovanjem u europskom projektu Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista.

Profesorica Sanja Papić objasnila je specifičnosti društvenog poduzetništva te njegov položaj u Europi i Hrvatskoj.Upraviteljica Socijalne zadruge Pružimo ruke Đurđa Adlešić učenicima je predstavila rad zadruge, način nabavljanja sirovine – komušine, proizvode koje izrađuju, način prodaje, nagrade koje su dobili, teškoće s kojima se susreću i druge zanimljivosti. Naglasila je važnost razvoja društvenog poduzetništva za zapošljavanje teško zapošljivih skupina. S nama su bile i vrijedne, kreativne i spretne žene te su učenici iz prve ruke mogli vidjeti kako nastaju proizvodi od komušine. Nisu krili oduševljenje prekrasnim anđelima, srcima i kuglicama nastalim u radionici.

Predstavljanje su pratile predstavnica Bjelovarsko-bilogorske županije Sandra Cindrić Lasić, profesorica Kristina Čavić te pedagoginja Ornela Malogorski.Tagovi: komercijalna i trgovačka škola bjelovar, ktš, socijalna zadruga pružimo ruke, strukovno obrazovanje, đurđa adlešić

Dan otvorenih vrata u Komercijalnoj i trgovačkoj školi

Ivica Puljak zaintrigirao bjelovarsku publiku

Boris Jokić održao predavanje u bjelovarskom Domu kulture

Supervizijsko usavršavanje nastavnika

Kazalištem protiv nasilja u vezama mladih

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Kolegij svih pet gradonačelnika županije

Bajs na potpisivanju ugovora o prometnom masterplanu: »Najbitnije je opslužiti gospodarstvo«

Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO