NASLOVNAKULTURNO ZVONOGLAZBA

Doroteja Vinković: Svaki dio mog života uključuje glazbu

ŠESNAESTOGODIŠNJA DOROTEJA VINKOVIĆ »RASTURILA« SUPERTALENT
Doroteja Vinković: Svaki dio mog života uključuje glazbu

U intervjuu za portal Zvono.eu progovorila je o svojim glazbenim počecima, nastupima, glazbenim uzorima i daljnjim planovima

15.11.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Privatna arhiva PREGLEDA: 3339


BJELOVAR Mlada glazbenica iz Daruvara nedavno je nastupila na showu Nove TV »Supertalent« i svojim pjevanjem osvojila i žiri i publiku i gledatelje malih ekrana. U intervjuu za portal Zvono.eu progovorila je o svojim glazbenim počecima, nastupima, glazbenim uzorima i daljnjim planovima.

Dolaziš iz glazbene obitelji. Tko se sve u tvojoj obitelji bavio i bavi glazbom?

U mojoj obitelji glazbom se bavimo tata, seka i ja. Svi troje sviramo klarinet. Tata je profesor klarineta u glazbenoj školi koju pohađam, a mama je u djetinjstvu također svirala klarinet.


Iza sebe imaš brojne nastupe, a počela si još u predškolskoj dobi. Možeš li objasniti što je za tebe pjevanje, odnosno glazba?

Iza sebe imam stvarno mnogo nastupa, od onih spontanih na nekim zabavama, ali i ozbiljnijih nastupa na festivalima, kao npr. na Darfestu na kojem sam s 12 godina prvi put nastupila. Tamo sam osvojila nagradu publike, a lani i pobijedila s autorskom pjesmom „Proljetne kiše” koju je napisao moj tata Soni. Tako sam nastupila i  na samom Supertlentu. Glazba i pjevanje su za mene nešto čime se izražavam. Nije lako objasniti što je točno meni u glavi dok pjevam ili sviram.


Nakon Supertalenta za tebe je saznala cijela Hrvatska. Što ti je donio nastup na tom showu, tj. kako se tvoj život mijenjao nakon toga?
Nakon Supertalenta bilo mi je jako čudno što me odjednom svi posvud prepoznaju. Nije mi se još život ništa previše promijenio, ali ima vremena i za to. Taj nastup mi je donio novo iskustvo, a moram reći da mi je bilo jako zanimljivo vidjeti i kako to izgleda kad se kamere isključe.
U dosadašnjim intervjuima progovorila si i o svojim traumama iz osnovne škole. Kako danas izgledaju tvoji susreti s nekadašnjim kolegama?
O kolegama iz osnovne škole nemam puno za reći zato što se s njima više ne susrećem.
Jesi li iz proživljenih iskustava izišla jača? Što bi poručila djeci koja se danas nalaze u takvoj situaciji? Postoji li savjet koji sada možeš dati mladima koji su neshvaćeni i zlostavljani, a za koji bi voljela da je u pravom trenutku i tebi netko udijelio?
Naravno, nakon svega u osnovnoj izišla sam jača i više se ne bojim s nekim razgovarati o problemima. Zapravo mi je puno lakše kad se nekom obratim nego da šutim. Zato bih svima koji prolaze kroz takvo nešto preporučila da se obrate bilo kome, ali najbolje roditeljima.


Koji su ti daljnji glazbeni planovi?
Za glazbu imam puno planova. Sad mi je na prvom mjestu završiti glazbenu gimnaziju, a zatim upisati Glazbenu akademiju u Zagrebu. Što  će se događati u međuvremenu, to još nisam posve sigurna.

Koju vrstu glazbe privatno najradije slušaš?
Sada sam u nekoj fazi rocka, ali onog starog, iz 70-ih i 80-ih. Volim Queen, Beatles, Rolling Stones, Iron Maiden, Led Zeppelin i takve stvari. Naravno, uz to slušam i dosta klasike, a jedan od dražih skladatelja mi je Beethoven.
Kako izgleda tvoj prosječni dan? Čime se baviš u slobodno vrijeme?
Moj dan je ispunjen nastavom. Ujutro u gimnaziji, a popodne u glazbenoj školi. Uz to, sviram i u Gradskoj limenoj glazbi i u našem sastavu Brass-Bross koji smo sami oformili u srednjoj školi. Tako po cijele dane nešto sviram ili pjevam. Slobodnog vremena baš i nema, ali volim otići prošetati ili na vožnju biciklom.
S kojim bi hrvatskim glazbenicima voljela ostvariti suradnju?
Ima mnogo glazbenika s kojima bih htjela surađivati. Neki od istaknutijih su Damir Kedžo, Massimo, Žak, …
Gdje se vidiš za 10 godina?

U studiju kako snimam nove pjesme, ali i na mjestu profesorice u nekoj glazbenoj školi.

Tagovi: supertalent, doroteja vinković

Mali Bjelovarčanin ganuo publiku i žiri na Supertalentu

Doroteja Vinković predstavit će Daruvar na Marko polo Festu

NK Mladost – NK Vrbovec 2:2

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

U Lisinskom premijera biografskog filma o Andreeu Bocelliju

Gradonačelnik Dario Hrebak presjekao vrpcu na otvaranju nove sportske dvorane

Županijski LiDraNo u Bjelovarskom kazalištu

Policijska uprava i ovaj vikend najavljuje pojačani nadzor

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Nabavite brzi krediiit ovdje

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Financijska pomoć i ulaganja u svoje projekte

Otac ubio sina nakon dugogodišnje svađe

Ubojici sina 30 dana istražnog pritvora

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO