NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

10.000 kuna nogometnom klubu »Trnski« iz Nove Rače

DONACIJA PBZ-a
10.000 kuna nogometnom klubu »Trnski« iz Nove Rače

Riječ je o Nogometnom klubu koji djeluje od 1930 godine i od tada okuplja zaljubljenike u nogomet od onih najmlađih do seniorske ekipe

20.01.2017. PIŠE: Romana Pavlović FOTO: Romana Pavlović PREGLEDA: 2941


BJELOVAR Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Daniel Miličević, predsjednik Nogometnog kluba »Trnski« iz Nove Rače, uz prisustvo župana Damira Bajsa, u srijedu 18. siječnja, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a NK »Trnskom« iz Nove Rače.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon desetak potpisanih ugovora na red za donaciju došao je i Nogometni klub »Trnski« iz Nove Rače koji je ostvario donaciju od 10 tisuća kuna koja će im pomoći u poboljšanju uvjeta rada.Riječ je o Nogometnom klubu koji djeluje od 1930 godine i od tada okuplja zaljubljenike u nogomet od onih najmlađih do seniorske ekipe. Danas klub broji oko stotinjak članova u 5 skupina U8, U11, U13, U15, te seniorsku ekipu koja se natječe u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. Donacija od 10 tisuća kuna dobro će im doći za poboljšanje uvjeta rada, a uložit će se u obnovu rasvjete na njihovom nogometnom terenu.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.Ovo donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.– Nogometni klub »Trnski« osnovan je 1930. godine i trenutno se nalazi u 2. Županijskoj ligi s ambicijama da se vratimo u 1. Imamo oko sto registriranih igrača od čega 80% djece koji se natječu u pet uzrasnih selekcija. Cilj kluba je ulazak u Prvu županijsku ligu , te rad s mladim igračima kroz čiji rad bi se podignula i sama razina društvenog života u općini. Zahvaljujem se našim gostima na donaciji u iznosu od 10.000,00 kuna koje planiramo utrošiti na poboljšanje uvjeta rada kluba, prvenstveno na postavljanje rasvjete glavnog terena – rekao je Daniel Miličević, predsjednik NK »Trnski« Nova Rača.

– Zahvaljujem županu i predsjedniku banke Mariju Lončaru na donaciji nogometnom klubu gdje će se poboljšati uvjeti rada. Kao što je rekao i predsjednik za rasvjetu da se u ljetnim vremenima dok je toplije vrijeme može trenirati, kao i u večernjim satima – naglasio je Darko Knežić, načelnik Općine Nova Rača.– Ova donacija od 10.000,00 kuna iskoristit će se za razvojne aktivnosti vašeg kluba. Ovo je jedna od donacija koje smo isplanirati zajedno s našim partnerima u Županiji temeljem okvirnog Sporazuma iz ljeta 2016. godine koji smo potpisali u iznosu 600.000,00 kuna s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i pokazuje vrstu društvene odgovornosti, odnosno vraćanja dijela naših sredstava koja prihodujemo i realiziramo u ovom području na kojem poslujemo kroz razvojne projekte ustanova, udruga i klubova na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Nadam se će ova sredstva pomoći svim vašim razvojnim aktivnostima i biti utrošena na kvalitetan način – istaknuo je Mario Lončar, direktor poslovnice PBZ-a Bjelovar.– Kad govorimo o potpisu ovog Sporazuma, reći ću da je Bjelovarsko-bilogorska županija prije godinu i pol dana odlučila napraviti okrupnjavanje računa kroz model cash pooling-a gdje se i školstvo i zdravstvo i sama županija nalaze na jednom računu. Uštede koje smo postigli temeljem odabira poslovne banke na javnom natječaju, u ovom slučaju PBZ-a, prelaze milijun kuna za nas i naše poslovne korisnike. Moram reći da uz tu uštedu koju sada imamo i koje je evidentna, mi smo u dogovoru s predsjednikom Uprave PBZ-a potpisali sporazum u kojem osigurava 600.000,00 kuna sredstava koja idu prema udrugama s našeg područja. Intencija ukupnosti ovih sredstava nije da se pojača županijski proračun, nego da se pojačavaju proračuni naših udruga gdje ljudi volontiraju, daju svoje vrijeme i novac da bi se odvijala društvena aktivnost na području naše županije. Moram zahvaliti PBZ-u i reći da je bio jedan od uvjeta da udruge, koje će biti donirane od strane PBZ-a, imaju djecu u sastavu svojih udruga ili klubova. Ovo nije jedini ugovor s udrugama s područja Nove Rače, i neki su već potpisani i riješeni, čini mi se sa školom i s knjižnicom, a uslijedit će još neki potpisi ugovora. Podsjetit ću se da sam ovdje išao u osnovnu školu četiri ili pet razreda. Moram izraziti zadovoljstvo i činjenicom da je škola obnovljena u dobrom dijelu i da očekujemo još neke pomake u budućnosti. Činjenica da tako veliki broj djece zahtijeva i zbilja veliki rad svih u klubu. Međutim, ako se mladima ne pruži šansa da imaju neku aktivnost, pitanje je što će oni raditi – zaključio je župan Bajs.

Nakon potpisa ugovora čelnici Bjelovarsko-bilogorske županije održali su i radni sastanak s predstavnicima Općine Nova Rača na kojemu se razgovaralo o suradnji Županije i Općine, ali i o nastavku realiziranja zajedničkih projekata.

Tagovi: nk trnski, bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, pbz, donacija

NK Lasta – NK Trnski 1:0

NK Trnski – NK Kamen 3:0

NK Brestovac – NK Trnski 1:1

NK Trnski – NK Bilo 4:2

NK Trnski – NK Čazma 2:0

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Kolegij svih pet gradonačelnika županije

Bajs na potpisivanju ugovora o prometnom masterplanu: »Najbitnije je opslužiti gospodarstvo«

Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

nude kredite između posebice ozbiljna i brza

KREDIiT PONUDA 3

Dajem besplatno kredit i ozbiljna

Dajem besplatno kredit i ozbiljna

Dajem besplatno kredit i ozbiljna

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO