10.000 kuna nogometnom klubu »Trnski« iz Nove Rače

NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

FOTO: Romana Pavlović

DONACIJA PBZ-a

10.000 kuna nogometnom klubu »Trnski« iz Nove Rače

Riječ je o Nogometnom klubu koji djeluje od 1930 godine i od tada okuplja zaljubljenike u nogomet od onih najmlađih do seniorske ekipe

20.1.2017. 17:42 | Romana Pavlović PREGLEDA: 3153

BJELOVAR Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Daniel Miličević, predsjednik Nogometnog kluba »Trnski« iz Nove Rače, uz prisustvo župana Damira Bajsa, u srijedu 18. siječnja, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a NK »Trnskom« iz Nove Rače.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon desetak potpisanih ugovora na red za donaciju došao je i Nogometni klub »Trnski« iz Nove Rače koji je ostvario donaciju od 10 tisuća kuna koja će im pomoći u poboljšanju uvjeta rada.Riječ je o Nogometnom klubu koji djeluje od 1930 godine i od tada okuplja zaljubljenike u nogomet od onih najmlađih do seniorske ekipe. Danas klub broji oko stotinjak članova u 5 skupina U8, U11, U13, U15, te seniorsku ekipu koja se natječe u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. Donacija od 10 tisuća kuna dobro će im doći za poboljšanje uvjeta rada, a uložit će se u obnovu rasvjete na njihovom nogometnom terenu.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.Ovo donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.– Nogometni klub »Trnski« osnovan je 1930. godine i trenutno se nalazi u 2. Županijskoj ligi s ambicijama da se vratimo u 1. Imamo oko sto registriranih igrača od čega 80% djece koji se natječu u pet uzrasnih selekcija. Cilj kluba je ulazak u Prvu županijsku ligu , te rad s mladim igračima kroz čiji rad bi se podignula i sama razina društvenog života u općini. Zahvaljujem se našim gostima na donaciji u iznosu od 10.000,00 kuna koje planiramo utrošiti na poboljšanje uvjeta rada kluba, prvenstveno na postavljanje rasvjete glavnog terena – rekao je Daniel Miličević, predsjednik NK »Trnski« Nova Rača.

– Zahvaljujem županu i predsjedniku banke Mariju Lončaru na donaciji nogometnom klubu gdje će se poboljšati uvjeti rada. Kao što je rekao i predsjednik za rasvjetu da se u ljetnim vremenima dok je toplije vrijeme može trenirati, kao i u večernjim satima – naglasio je Darko Knežić, načelnik Općine Nova Rača.– Ova donacija od 10.000,00 kuna iskoristit će se za razvojne aktivnosti vašeg kluba. Ovo je jedna od donacija koje smo isplanirati zajedno s našim partnerima u Županiji temeljem okvirnog Sporazuma iz ljeta 2016. godine koji smo potpisali u iznosu 600.000,00 kuna s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i pokazuje vrstu društvene odgovornosti, odnosno vraćanja dijela naših sredstava koja prihodujemo i realiziramo u ovom području na kojem poslujemo kroz razvojne projekte ustanova, udruga i klubova na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Nadam se će ova sredstva pomoći svim vašim razvojnim aktivnostima i biti utrošena na kvalitetan način – istaknuo je Mario Lončar, direktor poslovnice PBZ-a Bjelovar.– Kad govorimo o potpisu ovog Sporazuma, reći ću da je Bjelovarsko-bilogorska županija prije godinu i pol dana odlučila napraviti okrupnjavanje računa kroz model cash pooling-a gdje se i školstvo i zdravstvo i sama županija nalaze na jednom računu. Uštede koje smo postigli temeljem odabira poslovne banke na javnom natječaju, u ovom slučaju PBZ-a, prelaze milijun kuna za nas i naše poslovne korisnike. Moram reći da uz tu uštedu koju sada imamo i koje je evidentna, mi smo u dogovoru s predsjednikom Uprave PBZ-a potpisali sporazum u kojem osigurava 600.000,00 kuna sredstava koja idu prema udrugama s našeg područja. Intencija ukupnosti ovih sredstava nije da se pojača županijski proračun, nego da se pojačavaju proračuni naših udruga gdje ljudi volontiraju, daju svoje vrijeme i novac da bi se odvijala društvena aktivnost na području naše županije. Moram zahvaliti PBZ-u i reći da je bio jedan od uvjeta da udruge, koje će biti donirane od strane PBZ-a, imaju djecu u sastavu svojih udruga ili klubova. Ovo nije jedini ugovor s udrugama s područja Nove Rače, i neki su već potpisani i riješeni, čini mi se sa školom i s knjižnicom, a uslijedit će još neki potpisi ugovora. Podsjetit ću se da sam ovdje išao u osnovnu školu četiri ili pet razreda. Moram izraziti zadovoljstvo i činjenicom da je škola obnovljena u dobrom dijelu i da očekujemo još neke pomake u budućnosti. Činjenica da tako veliki broj djece zahtijeva i zbilja veliki rad svih u klubu. Međutim, ako se mladima ne pruži šansa da imaju neku aktivnost, pitanje je što će oni raditi – zaključio je župan Bajs.

Nakon potpisa ugovora čelnici Bjelovarsko-bilogorske županije održali su i radni sastanak s predstavnicima Općine Nova Rača na kojemu se razgovaralo o suradnji Županije i Općine, ali i o nastavku realiziranja zajedničkih projekata.


Tagovi: nk trnski, bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, pbz, donacija

NK Bilo – NK Trnski 2:1
Dječaci NK Trnskoga na turniru u Varaždinu
NK Trnski – NK Ribar 3:1
NK Trnski – NK Draganec 1:0
NK Trnski – NK BŠK 0:0
NK Trnski – NK Čazma 2:0
NK Trnski – NK Bilo 4:2
NK Brestovac – NK Trnski 1:1
NK Trnski – NK Kamen 3:0
NK Lasta – NK Trnski 1:0
NK BŠK – NK Trnski 1:0
NK Trnski– NK Ivanska 1:1
Župan Bajs na češkim žetvenim svečanostima
Najbolji orači Zoran Kosanović, Branko Sejka i Dražen Cindrić
17. Natjecanje orača i 9. Natjecanje u oranju konjima Bjelovarsko-bilogorske županije
Damir Bajs nagradio učenike za uspjeh na državnoj razini
Bojana Hribljan ispratila učenike koji su krenuli u Tkon
Župan Bajs o mjerama za subvencioniranje zapošljavanja zdravstvenog osoblja
Damir Bajs na otvorenju novog strelišta LD »Šljuka«
Bajs i Krajač uručili ključeve dvaju vozila za sportaše
Spremanje sijena na samoj granici Bjelovara
Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove
Nacionalna radionica u području upravljanja projektima
Konjički klub Garić upoznao djecu s konjima
Navijači, navijači, zajedno smo jači
Uz stotu obljetnicu rođenja Nelsona Mandele
Školska zgrada u Velikom Korenovu stara 100 godina ide u obnovu
Hrebak najavio izgradnju malonogometnog igrališta pored vrtića
Hrebak u Zagrebu potpisao ugovor o ulaganju u vrtiće
Ždralovačka Mladost kreće u novu sezonu
RK BJELOVAR: Tko je otišao, tko je došao
Župan Bajs na češkim žetvenim svečanostima
TOMINAC NA TRIBINAMA STADIONA LUŽNJIKI: Ugostit ćemo naše svjetske viceprvake na Logoru

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

Spremanje sijena na samoj granici Bjelovara

.

Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove

.

Nacionalna radionica u području upravljanja projektima

.

Konjički klub Garić upoznao djecu s konjima

.

Navijači, navijači, zajedno smo jači

.

Uz stotu obljetnicu rođenja Nelsona Mandele

.

Školska zgrada u Velikom Korenovu stara 100 godina ide u obnovu

.

Hrebak najavio izgradnju malonogometnog igrališta pored vrtića

.

Hrebak u Zagrebu potpisao ugovor o ulaganju u vrtiće

.

Ždralovačka Mladost kreće u novu sezonu

.

RK BJELOVAR: Tko je otišao, tko je došao

.

Župan Bajs na češkim žetvenim svečanostima

HRVATSKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača

Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

TOMINAC NA TRIBINAMA STADIONA LUŽNJIKI: Ugostit ćemo naše svjetske viceprvake na Logoru

Ždralovačka Mladost kreće u novu sezonu

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Kako komentirate slab odaziv na rad za opće dobro?

Svaki početak je težak, vidjet ćemo do kraja godine.

Bespotrebno cimaju ljude, nije njima lako.

Treba ukinuti socijalnu pomoć.

Ma svi znaju da oni ustvari rade na crno, samo smo se dosad pravili ludi, a sad je jasno.

Tko ima opravdanje u redu, a ostalima koji nisu došli prestati plaćati.

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE